rosing

Slik beholder du god adgangskontroll

Når det kommer til adgangskontroll snakker vi først og fremst om fysiske sperrer, men også om hva du skal ha orden på når det gjelder lagring av personopplysninger. Som driftssjef skal du ha kontroll på begge deler.

For å ta det vanskeligste først – lagring av data. Når du etablerer et system for registrering av personer som kommer og går, eller for den saks skyld kjører ut og inn av porten, så er det visse regler som gjelder. GDPR-lovgivningen pålegger virksomheten endel plikter som skal følges opp. Dette handler blant annet om lagring av data og adgangskontroll. Alt om personvern på arbeidsplassen kan du lese om på Datatilsynets nettsider ved å følge denne linken

Poenget vårt er at systemet du benytter deg av for å registrere trafikk ut og inn på anlegget må være kompatibelt med GDPR. Da er du trygg i forhold til loven.
Men hva trenger du for å skape trygghet rundt de fysiske sperrene på anlegget?

Registrere bevegelser inn og ut

I forbindelse med en risikoanalyse av virksomheten vil du få endel spørsmål som trenger svar. Hvilket behov har du for å sikre anlegget og hvor viktig er det for deg å registrere bevegelsene inne på området?

våre nettsider kan du lese mer om hvordan du holder oversikten over hvem som til enhver tid er inne på anlegget helt automatisk ved bruk av HMS kortleser og webtjenesten Ease. Slike kortlesere kan du montere på rotasjonsporter, kjøreporter eller til brakkeriggene om det skulle være et behov du har.

Langsiktige investeringer

På permanente løsninger velger du et flettverksgjerde, panelgjerde eller industrigjerde ut fra det behovet virksomheten har. Dette skal ofte stå over lang tid og overholde kravene de neste 30 til 50 årene så det er en langsiktig investering
du gjør. 

De samme kravene til sikkerhet og enkel drift gjelder for porten eller grinda som er det stedet trafikk inn og ut av området går. Her finnes det en rekke typer og dette er noen av dem: Skyvegrind, fløyport, rotasjonsgrind, hevegrind og foldegrind.
Du kan lese deg opp om utvalget på våre nettsider.

Det som avgjør ditt valg, er graden av sikkerhet du ønsker og plassbehovet de ulike portløsningene har. Husk at disse skal stå lenge og brukes daglig, så gode fundamenter er helt avgjørende. De aller fleste portene og bommene vi leverer nå er helautomatiske, men du kan fortsatt kjøpe manuelle slagporter og bommer.


Fjernstyrt åpning

Likevel er det automatikken som gjelder, både for registrering av personell og kjøretøy, og fordi de aller fleste ønsker å kunne fjernstyre åpning og lukking.
Det viktigste anliggende for en driftssjef er at systemet virker, portene åpnes og lukkes som de skal, og personell registreres. Han vil at ting skal virke, og det er det vi jobber for.

Derfor er det viktig at portene kan programmeres etter virksomhetens behov.
For eksempel med nattstenging og lukking på helligdager og fridager.
Og naturligvis vil du alltid kunne åpne porten med fjernstyring på mobilen selv om du ikke er fysisk til stede på området. 

Mange av våre kunder har porter og adgangssystemer som er 10, 20 og 30 år gamle, men som virker som de skal den dag i dag. De er godt vedlikeholdt og vi utfører jevnlig service på elektronikk og mekanikk. Vi jobber for å etablere varige løsninger. Da vil en slik investering kunne vare en mannsalder.

Snakk med oss om mulighetene. Vi finner en løsning som passer for deg.

Kontakt oss her.


Hovedkontor: Industriveien 20, 1481 Hagan. Telefon: 67 06 45 00

Power by Plyo