rosing

Mills legger vekt på at fabrikkområdet
ser velstelt ut

I Fredrikstad ligger produksjonslokalene til Mills bak grønnlakkerte palisadegjerder og kortklipt gressplen. Her er uteområdene like velstelt som golfbanen på nabotomta.

- Vi legger vekt på at det skal se bra ut og vil at førsteinntrykket av eiendommen skal være bra, sier prosjektingeniør Per Johannessen hos Mills. Derfor har fabrikken også investert i områdesikring som tar seg godt ut. 

- Vi er en anerkjent merkevare, og det forplikter oss på mange felt. Her i Fredrikstad ligger fabrikken ikke langt unna sentrum, og det er mye trafikk og mange mennesker som passerer forbi vårt område hver dag. Derfor bruker vi også litt penger på at det skal se all right ut, sier Johannessen.

Rett over veien for fabrikken ligger Gamle Fredrikstad Golfklubb med sine kortklipte fairwayer og lekre greener. Det visuelle inntrykket går igjen innenfor gjerdene hos Mills. 

Kjøpte nye gjerder istedenfor å pusse opp gamle

Gjerdene som hadde omkranset eiendommen i en årrekke, begynte etter hvert å bli preget av tidens tann. Ut mot den trafikkerte Haldenveien ble de gradvis slitt ned av saltlake og forurensing fra biltrafikken.

Det ble vurdert å pusse opp eksisterende elementer, men Mills og prosjektleder Per Johannessen landet til slutt på at det var mer gunstig å investere i nye gjerder. 

- Vi hentet inn anbud i november 2019 og bestilte fra Rosing i august året etter. I løpet av høsten ble noen hundre meter med gjerder montert og klargjort. 

Sikkerhet og estetikk hånd i hånd

Fabrikkanlegget på Østsiden i Fredrikstad, ikke langt fra ærverdige Gamlebyen, har blitt bygget ut i etapper, og det har hele tiden vært behov for god områdesikring. I dag rammes hele industriområdet inn av forseggjorte gjerder fra Rosing.

- Vi driver med matproduksjon her. Det betyr at uvedkommende ikke skal ha mulighet til å ta seg inn på anlegget av hensyn til ISO-sertifiseringen og matsikkerheten. I tillegg har vi mellom 50 og 100 trailere inn og ut av industriporten her hver uke. Det innebærer også en sikkerhetsrisiko som vi også må ta hensyn til. Derfor har vi hele tiden satt sikkerheten øverst, men samtidig ikke latt det gå på bekostning av det estetiske, sier Johannessen. 

Industritomta grenser til golfbanen på én side, vei på en annen og boliger på en tredje side. Med en fin omramming fremstår hele området som lite industrielt. Innenfor gjerdene, bak den kortklipte plenen og ryddige parkeringsplassene, produseres de kjente og gode Mills-produktene.


Hovedkontor: Industriveien 20, 1481 Hagan. Telefon: 67 06 45 00

Power by Plyo